V Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípku už 62 škôl a škôlok

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:09 • 2 min
V Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípku už 62 škôl a škôlok

NITRA – V Nitrianskom kraji zatvorili uplynulý týždeň pre chrípku 36 základných škôl, 21 materských škôl, štyri stredné školy a jednu základnú umeleckú školu.

slovakia

left justify in out

Najviac ich bolo v okrese Nové Zámky, kde prerušilo výchovno-vzdelávací proces 26 škôl, z toho 19 materských. „V okrese Levice bol odporučený zákaz návštev na lôžkových oddeleniach zdravotníckeho zariadenia,“ informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

 

Počet prípadov akútnych respiračných ochorení vzrástol oproti tretiemu kalendárnemu týždňu o 28,6 percenta. Spolu lekári hlásili 17 666 takýchto ochorení, z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia diagnostikovali v 4 936 prípadoch. Predstavuje to nárast chorobnosti na chrípku o 90,5 percenta. Najviac chorých je medzi malými deťmi do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 353 osôb, čo predstavuje dve percentá z celkového počtu hlásených ochorení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies