V New Yorku, kde sú problémy s dodávkami elektriny, rozsvietia vianočný strom

NETKY.SK • 14 November 2012, 15:22 • 2 min
V New Yorku, kde sú problémy s dodávkami elektriny, rozsvietia vianočný strom

V New Yorku, kde sú problémy s dodávkami elektriny, rozsvietia vianočný strom - Zaujímavosti Newyorský guvernér Andrew Cuomo nariadil vyšetriť príčiny neobnovenia dodávok elektrickej energie viac ako 130. 000 zákazníkom v New Yorku, ktorí elektrinu a tepl

slovakia

left justify in out

img

Newyorský guvernér Andrew Cuomo nariadil vyšetriť príčiny neobnovenia dodávok elektrickej energie viac ako 130.000 zákazníkom v New Yorku, ktorí elektrinu a teplo nemajú od 29. októbra, keď oblasť zasiahla ničivá búrka Sandy.    
      Zaoberať sa tým bude nová vyšetrovacia komisia. Jej vznik oznámil Cuomo dnes, keď v New Yorku otváral čiastočne spojazdnený tunel spájajúci Brooklyn s Manhattanom, ktorý bol po búrke zaplavený vodou.
      Cuomo kritizoval dodávateľov elektrickej energie za to, že svojim klientom poskytujú málo alebo nijaké informácie o obnovení dodávok. Guvernér dodal, že z tejto situácie sa treba poučiť. Nová komisia bude mať okrem iného za úlohu odporučiť energetickým spoločnostiam také reformné kroky, ktoré by v budúcnosti zabránili zopakovaniu súčasnej kritickej situácie.  
      Dodávatelia elektrickej energie sa bránia tvrdením, že slaná voda, ktorá počas búrky Sandy zaplavila mnohé ich zariadenia, spôsobila na nich veľké materiálne škody. Obnovenie dodávok zo zariadení v tomto stave by mohlo byť nebezpečné, uviedli. Všetky elektrické zariadenia v poškodených objektoch, vrátane bytových domov, musia prezrieť technici, opraviť ich a vydať o tom príslušný certifikát.
      Búrkou postihnuté oblasti New Yorku navštívi vo štvrtok znovuzvolený prezident Barack Obama.
      Napriek všetkým problémom dnes pred Rockefellerým centrom na newyorskom Manhattane inštalujú takmer 25 metrov vysoký vianočný strom z New Jersey, na ktorom už dnes rozsvietia 30.000 farebných žiaroviek. 
      Tento vianočný strom je veľkou atrakciou New Yorku nielen pre turistov, ale toho roku aj pre miestnych obyvateľov, vrátane tých, ktorých domovy sú stále ponorené do tmy. Tento rok, keď New York zažíva veľké problémy s dodávkami elektrickej energie a časti mesta sú stále ponorené do tmy, iluminácia stromčeka vynikne ešte viac, dodáva nie bez irónie agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies