V Nepáli sa z kopca skotúlal preplnený autobus, zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:36 • 2 min
V Nepáli sa z kopca skotúlal preplnený autobus, zahynuli desiatky ľudí

KÁTHMANDU - Najmenej 30 ľudí zahynulo dnes pri nehode preplneného autobusu v severovýchodnej časti Nepálu. Podľa miestnych úradov, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA, vozidlo zišlo z horskej cesty a rútilo sa 150 metrov po strmom svahu. V autobuse sa nachádzalo až 70 cestujúcich, pričom mnohí sedeli na streche.

slovakia

left justify in out

Zranenia utrpelo 35 osôb. Pri ich vyslobodzovaní, ako aj pri vyťahovaní tiel pomáhala polícia, armáda i miestni obyvatelia. Nešťastie sa stalo neďaleko dediny Ramče, približne 80 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Káthmandu. Preživších pasažierov previezli na ošetrenie do nemocnice, dopĺňa agentúra AP. Podľa vyjadrenia príslušných orgánov bol autobus preplnený preto, že v krajine je nedostatok pohonných hmôt, čo výrazne obmedzuje dopravu. Krízu spôsobilo uzavretie hraníc s Indiou v dôsledku politických nepokojov. Dôvodom častých dopravných nehôd v Nepále sú však aj zle udržiavané cestné komunikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies