V nemeckých skladoch Amazonu sa opäť štrajkuje

NETKY.SK • 21 December 2015, 11:11 • 2 min
V nemeckých skladoch Amazonu sa opäť štrajkuje

BERLÍN - Odbory v nemeckých skladoch internetového predajcu Amazon zvolali v dlhotrvajúcom spore o mzdy a pracovné podmienky ďalší štrajk.

slovakia

left justify in out

Odborový zväz Verdi v pondelok uviedol, že k protestu sa pripojilo šesť z deviatich skladov. Štrajk má v štyroch z nich trvať do 24. decembra, v zostávajúcich dvoch kratšie. Nemecko je pre Amazon druhým najväčším trhom po USA. V tamojších skladoch pracuje 10 tis. stálych zamestnancov, ďalších 10 tis. pozícií firma vytvára podľa sezónnych potrieb.
Podľa odborov sa do najnovšieho štrajku zapojí podobný počet zamestnancov ako naposledy, kedy do práce nenastúpili stovky ľudí. Hovorkyňa Amazonu však tvrdí, že do štrajku sa zapojí iba bezvýznamná menšina zamestnancov.


"Záväzok dodať našim zákazníkom objednaný tovar sa vôbec nemení. Veľká väčšina našich zamestnancov pokračuje v práci," uviedla hovorkyňa. Ako dodala, Amazon má v Európe sieť 29 skladov, ktoré zabezpečujú plynulosť dodávok.


Odborový zväz Verdi organizuje v skladoch Amazonu časté štrajky od mája 2013 v snahe dosiahnuť vyššie mzdy v súlade s podmienkami kolektívnych dohôd v nemeckom maloobchode a zásielkovom predaji. Amazon požiadavky odborov opakovane odmieta. Tvrdí pritom, že platy zamestnancov v jeho nemeckých skladoch sú v porovnaní so štandardmi logistického odvetvia nadpriemerné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies