Svet čelí podľa Guterresa bezprecedentnej hrozbe terorizmu

NETKY.SK • 26 September 2019, 07:36 • 2 min
Svet čelí podľa Guterresa bezprecedentnej hrozbe terorizmu

NEW YORK - Svet čelí "bezprecedentnej hrozbe netolerancie, násilného extrémizmu a terorizmu", ktorá má dopad na každú krajinu, podnecuje konflikty a destabilizuje celé regióny.

slovakia

left justify in out

Uviedol to generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres. Vyjadril sa tak počas stredajšieho zasadnutia Bezpečnostnej rady OSN na úrovni ministrov, ktoré zvolalo Rusko.

Guterres povedal, že novou oblasťou v tomto smere je "kyberterorizmus - používanie sociálnych médií a temných webov na koordinovanie útokov, šírenie propagandy a nábor stúpencov".

 

 

Ako zdôraznil, odpoveďou na "bezprecedentnú teroristickú hrozbu" musí byť kombinácia bezpečnostných opatrení a prevencie, ktorá má identifikovať a riešiť jej hlavné príčiny.

 


Spojené štáty a ich západní spojenci podčiarkli dôležitosť dodržiavania ľudských práv počas protiteroristických operácií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies