V Nemecku zadržali ruského občana podozrivého z finančnej podpory IS

NETKY.SK • 22 Február 2017, 17:52 • 2 min
V Nemecku zadržali ruského občana podozrivého z finančnej podpory IS

INGOLSTADT/MNÍCHOV - Nemecká polícia zadržala na juhu krajiny podozrivého z podpory džihádistov zo skupiny Islamský štát (IS). Utorkovému zadržaniu 38-ročného ruského občana, na ktorého medzičasom uvalili vyšetrovaciu väzbu, predchádzalo rozsiahle utajené vyšetrovanie.

slovakia

left justify in out

Generálna prokuratúra Mníchov podozrieva zadržaného z finančnej podpory džihádistov, a to tak vlastnými prostriedkami, ako aj výzvami na dary zverejnenými na ruských sociálnych sieťach.

 

Spomínaná inštitúcia prevzala vyšetrovanie kauzy od Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe, ktorá má v právomoci trestné činy ohrozujúce štát, informoval dnes jej hovorca.

 

O objeme finančnej podpory uväzneného ani tom, odkiaľ muž vykonával svoju nezákonnú činnosť, sa hovorca nezmienil.

 

Nemecká polícia krátko po zadržaní prehľadala bydlisko i pracoviská obvineného, pričom zhabala predovšetkým elektronické nosiče údajov, ktorých obsah bude teraz predmetom skúmania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies