AKTUALIZÁCIA: V Národnej rade bola nahlásená bomba, všetkých museli evakuovať

NETKY.SK • 28 Máj 2020, 09:18 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V Národnej rade bola nahlásená bomba, všetkých museli evakuovať

BRATISLAVA - V Národnej rade SR nahlásil anonym bombu, zamestnancov a poslancov evakuovali.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Michaela Jurcová.

 

"Všetkým zamestnancom prišiel ráno mail, v ktorom sa píše, že z dôvodu anonymného oznamu bombového útoku v budove Národnej rady majú okamžite opustiť pracovisko na nevyhnutný čas," uviedla.

 

AKTUALIZÁCIA

Kontrola priestorov hlavnej budovy NR SR bezpečnostnými zložkami po nahlásenej bombovej hrozbe v NR SR prebehla s negatívnym výsledkom. Všetky pracoviská NR SR a K NR SR sú opäť prístupné v plnom rozsahu. Budova parlamentu sa teda vrátila do normálneho režimu, ktorý bol v platnosti pred ohlásenou bombou.

 

img

 

Priebeh kontroly 

Na základe anonymného oznámenia o bombovej hrozbe v budove Národnej rady SR, ktorý bol doručený elektronickou poštou, boli dnes dopoludnia prijaté všetky potrebné bezpečnostné opatrenia. Príslušné bezpečnostné zložky uskutočnili kontrolu všetkých priestorov budovy NR SR. Zároveň, všetky osoby, ktoré boli v čase nahláseného ohrozenia prítomné v priestore budovy NR SR boli inštruované na jej okamžité opustenie na nevyhnutný čas, a to až do skončenia kontroly pyrotechnikmi a jednoznačného potvrdenia opätovnej bezpečnosti priestorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies