V Myjave sviatok, domáci aj Slovan chcú v šlágri zvíťaziť

NETKY.SK • 25 Október 2013, 12:50 • 2 min
V Myjave sviatok, domáci aj Slovan chcú v šlágri zvíťaziť

BRATISLAVA - Šlágrom víkendového 15. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bude v Myjave duel druhého s prvým, domáci Spartak privíta úradujúceho majstra a tabuľkového lídra ŠK Slovan Bratislava. Hlavný arbiter Patrik Hrčka dá povel k začiatku stretnutia v sobotu 26. októbra o 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Na "kopaniciach" sa očakáva futbalový sviatok. "Za dva dni boli vstupenky preč. Hľadisko s kapacitou 2700 miest bude vypredané, vrátane sektora hosťujúceho mužstva, kde sme predali 150 lístkov. Pre nás je každé ligové vystúpenie sviatok, ale proti dvom klubom to hodnotíme ako niečo extra - ide o regionálne derby s Trnavou a zápasy proti Slovanu Bratislava. V sobotu bude určite báječná atmosféra," uviedol v piatok napoludnie pre agentúru SITA generálny manažér Spartaka Myjava Peter Halabrín. Zverenci trénera Ladislava Hudeca v Corgoň lige naposledy prehrali 28. septembra v Banskej Bystrici (0:1), v októbri ešte nezaváhali (uspeli doma s Nitrou 4:0 a v Trnave 1:0, pozn.) a na Slovan majú v súčasnosti päťbodový odstup. "Športovým cieľom je víťazstvo. Slovanu máme čo vracať, veď vo 4. kole tejto sezóny sme na Pasienkoch podľahli 0:5. Na druhej strane vieme, s kým máme do činenia. Bude to náročná previerka, nechceme byť prehnane sebavedomí a mať veľké oči. Vynasnažíme sa však uspieť," skonštatoval ďalej Peter Halabrín. 

Myjavčania sú medzi slovenskou elitou druhý rok, o ktorom sa hovorí, že býva najťažší. "Kopaničiari" obsadili v uplynulej sezóne 4. miesto, teraz sú druhí. "Aj v skromnejších podmienkach sa dá robiť dobrý futbal. Keď sme skončili štvrtí, všetci vraveli o senzácii. My sme však boli najúspešnejší v jarnej časti minulého corgoňligového ročníka. Keď k tomu prirátame tohtosezónnych 14 odohraných kôl, spolu so Slovanom sme v elitnej dvojici, takže asi nejde o zázrak." Podľa slov Petra Halabrína pred sobotňajším duelom mužstvo netrápia tresty, pre problémy s kolenom je otázny štart Tomáša Bruška a Pavla Kosíka. 

Úradujúci držiteľ double (majstrovský titul a triumf v Slovnaft Cupe) ŠK Slovan Bratislava sa tiež teší na sobotňajšie meranie síl. "Určite nechceme prehrať, naopak naším cieľom je zvíťaziť a potešiť divákov dobrým futbalom," poznamenal pre agentúru SITA generálny riaditeľ bratislavského klubu Petr Kašpar a doplnil: "Myjava hrá poctivý futbal, jej hráči sú ochotní behať, sú dôrazní v osobných súbojoch. Na peknom štadióniku to môže byť veľmi zaujímavá konfrontácia." Hráči Slovana si po minulotýždňovej domácej hladkej prehre v 14. kole s AS Trenčín 0:3 napravili pošramotenú povesť utorkovým víťazstvom na pôde Žiliny 3:1 v prvom štvrťfinále Slovnaft Cupu a sú blízko k postupu medzi elitné kvarteto v tejto pohárovej súťaži. "V Žiline nastúpili aj niektorí menej vyťažení hráči, ktorí podali spoľahlivé výkony. Vzhľadom na momentálnu situáciu v našom kádri budú hrať aj v Myjave." Podľa slov generálneho riaditeľa ŠK Slovan nebude pre zranenie k dispozícii Igor Žofčák. "Otázny je štart Jiřího Kladrubského, v treste sú Seydouba Soumah a Róbert Vittek," dodal P. Kašpar. 

Myjavský klub na svojom webe informoval, že v sobotu plánuje v zápase proti "belasým" skúšať na štadióne veľkoplošnú obrazovku. Vedenie Spartaka vyzvalo svojich fanúšikov, aby sa na duel proti Slovanu dostavili v dostatočnom predstihu a zaujali miesta na tribúnach. Štadión otvoria hodinu pred stanoveným výkopom - o 17.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies