VIDEO V Mexico City sa 3 tony odpadu z plastov premenili na farebný les

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO V Mexico City sa 3 tony odpadu z plastov premenili na farebný les

MEXICO CITY - Ľudia, ktorí sa venujú zberu našich odpadkov, nie sú zvyčajne zaradení na vyššiu úroveň príjmov, ani v sociálnej pyramíde. Je to škoda, pretože ľudia, ktorí zvládajú separovať odpadky, sú hrdinami, ktorí zabezpečujú, že sa v ňom neutopíme.

slovakia

left justify in out

Verím, že to je jedna z hlavných príčin, prečo je naša planéta úplne pokrytá odpadom. Pretože ľudia nevidia, kde sa nachádzajú odpadky a nevidia ľudí, ktorí sa nimi zaoberajú - verím, že by sme mali týchto ľudí podporovať a vedieť o nich - ​​ukázať, že sú pre nás dôležití. Pretože tie "deti zajtrajška" môžu pracovať s odpadkami no s úctou k nim i k sebe samým, a nebudú to vnímať ako niečo škaredé a páchnuce, ale ako niečo s čím treba zaobchádzať v tejto situácii, ktorá nastala, opatrne no i s potenciálom využiť ich rôzne.

 

Napríklad ako umelci, kde im bude odpad slúžiť ako materiál. Taký je aj projekt The Future Forest. V meste Mexico City sa títo hrdinovia nazývajú Pepenadori a s pomocou nich a ich detí, viac ako 700 študentov, sirotinca, domu seniorov a viac ako 100 dobrovoľníkov - premenili 3 tony plastového odpadu do farebného plastového lesa s rozlohou 500 m2, ktoré bolo naplnené tisíckami kvetov, stromov a zvierat.

 

Trvalo to 8 týždňov, kým zbierali odpad a postavili les, ktorý je teraz vystavený v botanickej záhrade Chapultepec, kde sa dá nájsť ešte v najbližšie mesiace. Miestna organizácia FYJA, ktorá pomohla realizovať tento les vyrobený výlučne z plastového odpadu, prevádzkuje dielne, kde pravidelne prichádzajú nové deti a stavajú nové kvety, rastliny a zvieratá. Týmto spôsobom bude les stále rásť a správa sa rozšíri ešte viac.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies