V máji sa registrovalo najviac automobilov v tomto roku

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 11:02 • 2 min
V máji sa registrovalo najviac automobilov v tomto roku

BRATISLAVA - V máji tohto roku sa na Slovensku zaregistrovalo 8 299 osobných automobilov, čo v porovnaní s májom minulého roku predstavuje nárast o 25,85 %.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval Zväz automobilového priemyslu SR, v registráciách vozidiel je máj zatiaľ najsilnejším mesiacom tohto roku. Za prvých päť mesiacov roku 2016 registrácie osobných áut medziročne vzrástli o 22 %. "Podľa doterajších výsledkov očakávame rastúci trend registrácií," uviedol zväz. Najpopulárnejšou značkou medzi osobnými autami bola Škoda s podielom vyše 21 %, nasledovali Volkswagen a KIA.

 

V kategórii malých úžitkových automobilov sa v máji registrovalo 735 vozidiel, čo je v medziročnom porovnaní rekordný nárast o 34,61 %. Za prvých päť mesiacov registrácie oproti rovnakému obdobiu vlaňajška stúpli o 18,38 %. Najpopulárnejšou značkou v tejto kategórii bol Fiat, nasledovaný Peugeotom a Citroënom.

 

Registrácie nákladných automobilov do 12 ton dosiahli v sledovanom období 44 vozidiel, čo je oproti vlaňajšiemu máju nárast o viac ako 144 %. Najobľúbenejšou značkou bolo Iveco. V kategórii nákladných automobilov nad 12 ton zaevidovali 354 vozidiel, v máji minulého roka to bolo 299 áut. Najviac registrácií zaznamenala značka Scania. V kategórii autobusov sa zaregistrovalo 49 vozidiel, čo je v medziročnom porovnaní o 32,43 % viac. Najpopulárnejšou značkou bol Iveco Bus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies