V Maďarsku si oddnes na hracích automatoch už nezahrajú, zakázali ich

NETKY.SK • 10 Október 2012, 08:38 • 2 min
V Maďarsku si oddnes na hracích automatoch už nezahrajú, zakázali ich

V Maďarsku si oddnes na hracích automatoch už nezahrajú, zakázali ich - Politika Štátny tajomník úradu vlády János Lázár rozhodnutie zdôvodnil tým, že cieľom vlády je, aby ľudia, ktorí sú v núdzi, svoje peniaze nehádzali do automatov. Úpravu zákona o haza

slovakia

left justify in out

img

Štátny tajomník úradu vlády János Lázár rozhodnutie zdôvodnil tým, že cieľom vlády je, aby ľudia, ktorí sú v núdzi, svoje peniaze nehádzali do automatov.

Úpravu zákona o hazardných hrách zverejnili v utorok v Maďarskom vestníku, preto dnes vstúpil do platnosti zákaz prevádzkovania herných automatov.

O polnoci zatvorili herne a v pohostinstvách vypli hracie automaty. V zmysle novely zákona budú môcť prevádzkovať hracie automaty už iba kasína s koncesiou.

Takéto kasína fungujú dve v Budapešti a jedno v Šoprone. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI v budúcnosti budú sprísnené aj podmienky zakladania kasín.

Podľa Maďarského združenia prevádzkovateľov hazardných hier (MSZSZ) týmto rozhodnutím príde dnes o prácu 40.000 ľudí, súčasne 80 percent pohostinstiev na vidieku a v hlavnom meste bude musieť zatvoriť. 

Predseda MSZSZ István Schreiber uviedol, že doterajší prevádzkovatelia herní a hracích automatov budú zrejme žiadať náhradu vzniknutej škody a obrátia sa na ústavný súd, ochrancu ľudských práv, v prípade potreby aj na Brusel i Štrasburg. 

Maďarská vláda na mimoriadnej schôdzi 1. októbra rozhodla, že v zrýchlenom konaní navrhne parlamentu zákon na úplné zrušenie hracích automatov. Parlament návrh na druhý deň prijal. 

Štátny tajomník úradu vlády János Lázár rozhodnutie zdôvodnil tým, že cieľom vlády je, aby ľudia, ktorí sú v núdzi, svoje peniaze nehádzali do automatov. 

Navyše v súvislosti s osobami prevádzkujúcimi hazardné hry sa podľa Lázára objavili vážne riziká národnej bezpečnosti. Výpadok príjmov štátneho rozpočtu plánujú nahradiť zdanením online hazardných hier.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies