V Macedónsku zmarili atentát na odstupujúceho ministra zdravotníctva

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 06:45 • 2 min
V Macedónsku zmarili atentát na odstupujúceho ministra zdravotníctva

SKOPJE - Macedónska polícia zadržala vo štvrtok v Skopje muža, ktorý sa pokúsil o atentát na odchádzajúceho macedónskeho ministra zdravotníctva Nikolu Todorova. Útočník na politika z tesnej blízkosti dvakrát vystrelil. Politikovi sa ale vraj nič nestalo.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral pred budovou ministerstva zdravotníctva krátko po tom, ako odstupujúci minister Todorov prenechal úrad svojmu nástupcovi.

Útočníkom by mal byť 60-ročný muž, ktorého polícia identifikuje len iniciálami Lj.S. Podľa miestnych médií by malo ísť o starého otca deväťročného dievčatka, ktoré pred dvoma rokmi zomrelo na komplikácie spojené so skoliózou, pričom na vine bol podľa jej rodiny laxný prístup macedónskych zdravotníckych zariadení, ako aj ministerstva vnútra, ktoré jej povolilo liečbu v zahraničí až v deň jej smrti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies