V Libérii zomrel na ebolu chlapec: Je to prvé úmrtie za posledné mesiace

NETKY.SK • 24 November 2015, 11:40 • 2 min
V Libérii zomrel na ebolu chlapec: Je to prvé úmrtie za posledné mesiace

MONROVIA - Pätnásťročný chlapec zomrel v Libérii na ebolu. Ide o prvé takéto úmrtie za posledné mesiace v tejto západoafrickej krajine, ktorú v septembri vyhlásili za zbavenú eboly. Informáciu dnes oznámil hlavný predstaviteľ zdravotníctva v Libérii Francis Kateh.

slovakia

left justify in out

Nathan Gbotoe mal minulý týždeň pozitívny test na ebolu a v pondelok večer zomrel v nemocnici na predmestí metropoly Monrovia, kde liečia na ebolu aj jeho otca a brata, približuje agentúra Reuters.

 

Libéria dala pod dohľad 153 ľudí, ktorí mohli prísť s Gbotoeom do styku. Monitorujú aj ďalších 25 zdravotníckych pracovníkov, z ktorých desať označili ako veľmi ohrozených, dodal Kateh.

 

Zdroj vírusu ešte zisťujú a Libéria požiadala o pomoc dvoch odborníkov z Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v USA.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) už dvakrát vyhlásila Libériu za zbavenú eboly - raz 9. mája a znovu 3. septembra. Posledné úmrtie na ebolu zaznamenali v Libérii v júli, pripomenul Reuters.

 

Vírusové ochorenie ebola si od marca 2014, keď bol oficiálne oznámený jeho výskyt, vyžiadalo vyše 11.300 ľudských životov. Z troch najhoršie zasiahnutých krajín bola Sierra Leone vyhlásená za zbavenú eboly 7. novembra a Guinea sa začala k tomuto stavu približovať 16. novembra. V Libérii zomrelo na ebolu vyše 4800 ľudí, ako uvádzajú údaje WHO.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies