V Libanone uniesli syna bývalého líbyjského vodcu Kaddáfího

NETKY.SK • 12 December 2015, 07:20 • 2 min
V Libanone uniesli syna bývalého líbyjského vodcu Kaddáfího

BEJRÚT- V Libanone uniesli syna bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Oznámili to dnes libanonské televízne stanice, na ktoré sa odvolala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hannibala Kaddáfího údajne uniesli militanti, požadujúci informácie o osude známeho libanonského šiitského duchovného, imáma Músu as-Sadra, ktorý pred takmer štyrmi desaťročiami bez stopy zmizol v Líbyi.

 

Kaddáfího syn sa objavil na videozázname, ktorý dnes večer odvysielala libanonská televízia al-Džadíd. Vyzval pritom každého, kto má nejaké informácie o stratenom klerikovi, aby ich poskytol libanonským úradom.

 

Podľa agentúry AP Hannibal na videu vyzeral, ako keby ho niekto zbil a okolo očí mal modriny. Sám však tvrdil, že je "v dobrom zdravotnom stave, šťastný a pokojný". Bezprostredne nebolo jasné, kedy k údajnému únosu došlo, ani aká skupina za ním stojí. Hannibal Kaddáfí má za manželku Libanončanku.

 

Imám Músá as-Sadr patril medzi najuznávanejších šiitských duchovných v Libanone v 20. storočí. Zmizol bez stopy spolu s dvoma spoločníkmi počas cesty do líbyjského Tripolisu v roku 1978. Libanon pripísal zodpovednosť za jeho zmiznutie vtedajšiemu líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies