V Leteckých opravovniach Trenčín ukončili štrajkovú pohotovosť

NETKY.SK • 14 December 2016, 09:59 • 2 min
V Leteckých opravovniach Trenčín ukončili štrajkovú pohotovosť

TRENČÍN - Zamestnanci Leteckých opravovní Trenčín (LOTN) ukončili po viac ako roku štrajkovú pohotovosť. Viedla k tomu zmena vedenia spoločnosti, kontrakt na opravu vrtuľníkov Mi-17 z Afganistanu, ktorý znamená prácu na niekoľko ďalších rokov a vytvorenie nových pracovných pozícií, ktoré sa už darí priebežne obsadzovať.

slovakia

left justify in out

Informovala agentúru SITA hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. Aj toto všetko by malo v budúcnosti prispieť k celkovej revitalizácii podniku, uvádza sa ďalej v tlačovej správe rezortu.

 

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva LOTN Martin Dušanič ukončenie štrajkovej pohotovosti vníma ako dobrý signál zo strany zamestnancov v dôveru nového vedenia podniku. „Letecké opravovne Trenčín sú v trenčianskom regióne významným zamestnávateľom. Udržanie tohto podniku je preto nesmierne dôležité," zdôraznil v reakcii na rozhodnutie zamestnancov minister obrany Peter Gajdoš. Je presvedčený, že opatrenia, ktoré rezort prijal, či už z hľadiska výmeny vedenia podniku, alebo zákazky, ktorú sa podarilo podniku získať prostredníctvom agentúry NATO - Support and Procurement Agency (NSPA), prispejú k tomu, že tento podnik sa po rokoch podarí zastabilizovať a nebude závislý len od zákaziek z rezortu obrany.

 

Podnikový výbor rozhodol o vyhlásení štrajkovej pohotovosti v októbri 2015 na základe vyjadrenia nadpolovičnej väčšiny všetkých zamestnancov. Tí požadovali zastavenie výberu strategického partnera, zmenu vedenia pre zlyhávanie systému riadenia, nízku zákazkovú náplň, neudržanie odborných spôsobilostí, certifikátov a osvedčení personálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies