V lesnom poraste nad obcou našiel muž mínu z obdobia vojny

NETKY.SK • 2 September 2015, 10:53 • 2 min
V lesnom poraste nad obcou našiel muž mínu z obdobia vojny

RÁZTOČNO - Neznámu muníciu našiel 34-ročný Vladislav v utorok (1.9.) večer v lesnom poraste nad Ráztočnom v okrese Prievidza.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnik zistil, že na lesnej ceste sa nachádza delostrelecká mína nemeckej výroby, kalibru 8 cm z obdobia druhej svetovej vojny. Mína bola skorodovaná, bez mechanickej časti nárazového zapaľovača s rozbuškou a trhavinou. TASR dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

"Miesto nálezu a priľahlé okolie pyrotechnik dôkladne prehľadal pomocou detektora kovov, žiadnu ďalšiu muníciu však už nenašiel. Delostreleckú mínu následne zaistil a za dodržania bezpečnosti bola prevezená do skladu zaistenej munície, kde bude neskôr zničená spolu s ďalšou muníciou," uviedla Antalová.

 

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu a nemanipulovali s ňou, nakoľko môže byť schopná výbuchu. Ihneď po náleze akejkoľvek munície je potrebné zavolať na policajnú linku 158.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies