V Lamači vyvolali rozruch plány na výstavbu čerpacej stanice

NETKY.SK • 2 November 2013, 16:01 • 2 min
V Lamači vyvolali rozruch plány na výstavbu čerpacej stanice

BRATISLAVA - Obyvatelia Lamačskej cesty už spustili proti výstavbe čerpacej stanice v ich bezprostrednom okolí petíciu.

slovakia

left justify in out

Obyvateľov bratislavského Lamača pobúrila informácia o plánoch na výstavbu čerpacej stanice na parcele pri Lamačskej ceste. Pre takúto investičnú činnosť vydal kladné stanovisko magistrát hlavného mesta. Starosta Lamača Peter Šramko hovorí, že na úrovni mestskej časti o takejto požiadavke iba rokovali v rámci stavebnej komisie, a to pred dvoma rokmi.

"Od občanov som dostala informáciu, že spoločnosť GAS product & services chce stavať pumpu na Lamačskej ceste medzi súkromnými záhradkami," uviedla pre TASR poslankyňa miestneho zastupiteľstva v bratislavskom Lamači Gabriela Bizoňová, ktorá je zároveň predsedníčkou tamojšej stavebnej komisie. "Od môjho pôsobenia v komisii sme o takomto zámere nikdy nehovorili. Ale viem, že v roku 2011 to bolo predmetom rokovania stavebnej i finančnej komisie, s tým, že finančná komisia takúto podnikateľskú aktivitu jednoznačne odmietla," dodala. 

Postoj miestneho úradu bol však podľa Bizoňovej iný. "K zámeru sa nevyjadril negatívne, vo svojom liste úrad zástupcovi investora uviedol iba pár pripomienok," povedala Bizoňová, ktorá si od úradu toto vyjadrenie vyžiadala. "Úrad pritom vôbec nebral do úvahy, že uvedený pozemok má v prenájme iný nájomca a že na základe zmluvy na tomto pozemku je možné vybudovať iba 'showroom' predajcu automobilov," zdôraznila Bizoňová, ktorá upozornila aj na nevhodnosť miesta pre čerpaciu stanicu. "Na tomto mieste nie je kanalizácia, prístup k sieťam je problematický a už aj samotná vysoká premávka na tomto úseku Lamačskej cesty je absolútne nevhodná pre prevádzku čerpacej stanice," uviedla Bizoňová.

Starosta Peter Šramko uviedol, že to, o čom poslankyňa Gabriela Bizoňová hovorí, je iba predbežné oznámenie z roku 2011 o prerokovaní zámeru v stavebnej komisii s citovaním pripomienok k návrhu. "Na naše pripomienky sme nedostali odpoveď, a tak sa vo veci nekonalo, mestská časť preto ani nevydávala žiadne stanovisko k tomuto zámeru," povedal Šramko a zdôraznil, že ako starosta o výstavbu pumpy v danej lokalite vôbec nemám záujem.

Bizoňová však tvrdí, že na investičný zámer už vydal kladné stanovisko magistrát hlavného mesta. To potvrdil hovorca hlavného mesta Stano Ščepán. "Bolo vydané 17. septembra," spresnil. Riaditeľ spoločnosti GAS product & services Ján Škrdla pre TASR priznal, že spoločnosť uvažuje o výstavbe pumpy na pozemku v blízkosti Lamačskej cesty. Zdôraznil však, že o územné konanie a stavebné povolenie ešte spoločnosť Miestny úrad v Lamači nepožiadala. "Nie je nakreslený ani projekt pre územné rozhodnutie, ani stavebný projekt pre stavebné povolenie," uviedol Škrdla.

Obyvatelia Lamačskej cesty však už spustili proti výstavbe čerpacej stanice v ich bezprostrednom okolí petíciu. Lamačskí poslanci za stranu Smer-SD a Most-Híd k tejto téme zvolali mimoriadne miestne zastupiteľstvo, ktoré sa bude konať vo štvrtok 7. novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies