V Kyjeve uznali, že ozbrojené sily Ukrajiny zabíjajú civilistov na Donbase

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 18:20 • 2 min
V Kyjeve uznali, že ozbrojené sily Ukrajiny zabíjajú civilistov na Donbase

MOSKVA - Zástupca ministra o otázkach ohľadom dočasne obsadených území a vnútorne vysídlených osôb Ukrajiny Georgiy Tuka porozprával o zločinoch, ktoré páchajú vojaci ozbrojených síl Ukrajiny na Donbase.

slovakia

left justify in out

Podľa slov zástupcu ministra, ukrajinskí vojaci sú vinní vo vraždách civilistov v zóne konfliktu. "Súhlasím s týmito skutočnosťami, o ktorých zvyčajne nehovoríme nahlas. Mám na mysli spáchanie trestných činov príslušníkmi ozbrojených síl Ukrajiny, alebo vojakov dobrovoľníckych práporov," vyhlásil zástupca vedúceho oddelenia.
     

Predovšetkým Tuka porozprával o vražde syna jedného z farmárov, v samostatne vyhlásenej Luhanskej národnej republike. V roku 2014 mladý muž náhle zmizol.
     

"On riadil súkromné auto a dostal sa do nášho kontrolného stanovišťa, potom náhle zmizol," povedal úradník. Po 2,5 rokoch bolo telo mladého muža nájdené.
     

"Naše vyšetrovacie orgány zistili okolnosti vraždy a našli vinníka zločinu. Vraždu vykonal vojak ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý dostal osem rokov väzenia," povedal Tuka.
     

Ako poznamenal ukrajinský zástupca ministra, vojaci ozbrojených síl Ukrajiny nechápali, prečo ich kolega dostal taký závažný trest. Podľa ich názoru, odsúdený nevedel, že bitka privedie mladého muža k smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies