V Košickom kraji vyčíňali autičkári, za jeden deň vykradli desať áut

NETKY.SK • 25 Február 2015, 11:28 • 2 min
V Košickom kraji vyčíňali autičkári, za jeden deň vykradli desať áut

BRATISLAVA - Košickí policajti pátrajú po zatiaľ neznámych páchateľoch, ktorí sa v utorok vlámali do viacerých motorových vozidiel.

slovakia

left justify in out

V Košiciach zmizla popoludní medzi 13:20 a 13:45 z auta zaparkovaného na Bardejovskej ulici spravodajská kamera a bezdrôtový mikrofón. Prešovskej spoločnosti tak vznikla škoda 10-tisíc eur. Vlámania pokračovali v Michalovciach na Masarykovej ulici, kde medzi 18:00 a 20:00 zmizla z vozidla príručná pánska taška s dokladmi aj s 1 900 eurami. Majiteľovi vznikla celková škoda 2 400 eur. V Čiernej nad Tisou sa páchatelia vlámali až do ôsmich zaparkovaných áut. Vyčíňali na Zimnej, Záhradnej, Školskej ulici i na Námestí pionierov. Brali takmer všetko, čo našli. Zmizli doklady, autorádiá, USB kľúče, reproduktory, lekárničky, zdvihák, výstražný trojuholník, detský podsedák, sady kľúčov, lyžiarske okuliare, autonabíjačka či autobatérie. Páchatelia spôsobili celkovú škodu za takmer 1 900 eur. Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.


Polícia ľudí upozorňuje, aby si v zaparkovaných autách nenechávali veci, ktoré by mohli lákať zlodejov. "Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor," upozorňuje polícia. Muži zákona prízvukujú, že aj pri odkladaní vecí do kufra zaparkovaného auta môže vodiča sledovať potenciálny zlodej, ktorý po odchode majiteľa pôjde už na istotu. Ponechaním cenných vecí vo vozidle sa zvyšuje riziko vykradnutia vozidla. Polícia radí, že ak chcú ľudia nechať svoje veci v kufri zaparkovaného auta, treba ich tam dať na inom mieste, ako zaparkujú. Kým od vozidla majitelia odídu, mali by aj fyzicky skontrolovať, či je auto dobre zamknuté a nespoliehať sa len na centrálne uzamykanie. Policajti tiež odporúčajú, aby ľudia parkovali na strážených a osvetlených parkoviskách. V prípade, že im auto niekto vykradne, polícia radí, aby sa ľudia ničoho nedotýkali a nesadali do auta, aby nezničili možné stopy, ktoré môžu identifikovať páchateľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies