V kauze Osrblie bol obvinený bývalý slovenský veľvyslanec

NETKY.SK • 12 August 2011, 10:49 • 2 min
V kauze Osrblie bol obvinený bývalý slovenský veľvyslanec

V kauze Osrblie bol obvinený bývalý slovenský veľvyslanec

slovakia

left justify in out

img

Hlavným aktérom korupčnej kauzy súvisiacej s prestavbou a rekonštrukciou Národného športového areálu v Osrblí je údajne bývalý veľvyslanec Slovenska v Keni Igor L. V súčasnosti väznený muž mal byť podľa denníka SME za éry bývalého šéfa diplomacie Eduarda Kukana (SDKÚ-DS) na Ministerstve zahraničných vecí SR riaditeľom diplomatického protokolu.
      Veľvyslancom sa vraj stal v roku 2005. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Katarína Kudjáková vo štvrtok (11. 8.) potvrdila, že obvineného Igora L. vzal súd do väzby 31. júla. "Dôvodmi väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti," povedala Kudjáková. Muža, ktorého denník identifikoval ako exveľvyslanca, obvinili z prečinu nepriamej korupcie spolupáchateľstvom.
      Podľa ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) v súvislosti s prípadom padlo pre nepriamu korupciu obvinenie voči trom osobám. Polícia ich zadržala koncom júla pri preberaní úplatku 30.000 eur. Igor L. mal byť sprostredkovateľom.
      Prestavba a rekonštrukcia športového areálu v Osrblí, kde sa v roku 2012 majú uskutočniť Majstrovstvá Európy v biatlone, sa v dôsledku kauzy nebude financovať zo štátnych prostriedkov. Pôvodne malo ísť na tento účel 1,6 milióna eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies