V kauze dvojnásobnej vraždy z roku 2004 vypovedali dnes traja svedkovia

NETKY.SK • 10 December 2015, 15:41 • 2 min
V kauze dvojnásobnej vraždy z roku 2004 vypovedali dnes traja svedkovia

BRATISLAVA - Výpoveďami troch svedkov pokračovalo dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I hlavné pojednávanie v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, kde je hlavný obžalovaný Branislav A., ktorý je v iných prípadoch odsúdený na doživotie.

slovakia

left justify in out

Mimo spomínaných výpovedí zároveň boli prečítané so súhlasom procesných strán výpovede dvoch svedkov a následne proces odročený na 15. až 17. marca. Predseda senátu nevie zatiaľ uviesť ani približný počet zostávajúcich svedkov, ktorých súd potrebuje vypočuť, aby sa proces priblížil do finále. Pôvodne dnes malo, ako aj v stredu 9. decembra, vypovedať zhodne po sedem svedkov. V stredu napokon vypovedal len jeden.

 

V kauze sú okrem Branislava A. obžalovaní Karol M., nachádzajúci sa stále v Belize, a Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná ako voči ušlému.

 

Predtým sa v tejto kauze konalo pred súdom v apríli tohto roka a na začiatku septembra. Okrem iného prokurátor prečítal výpoveď svedka, podľa ktorej mal obžalovaný Branislav A. krátko po vražde sledovať teletext so správami o zastrelení mladej ženy a desaťročného chlapca a správať sa nervózne.

„V obývačke bežal televízor, Braňo sedel vo fotelke, ja som si sadol oproti. Bol nervózny a na teletexte prehadzoval strany. Písali tam, že pri Bratislave boli zastrelení žena a dieťa. Braňo povedal, že to do...al. Atmosféra tam bola napätá,“ čítal prokurátor z výpovede svedka pred policajným vyšetrovateľom v apríli tohto roka. Branislav A. vtedy označil slová svedka za klamstvo.

 

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z vraždy sú okrem Branislava A. obžalovaní aj Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies