Slovenskí odborníci pomôžu maturantom prostredníctvom online hodín zdarma

NETKY.SK • 24 Február 2021, 11:29 • 2 min
Slovenskí odborníci pomôžu maturantom prostredníctvom online hodín zdarma

BRATISLAVA - Prichádza projekt na pomoc maturantom. Bude prebiehať formou bezplatných online hodín.

slovakia

left justify in out

Slovenskí pedagógovia, vedci a odborníci pomôžu stredoškolákom s maturitou prostredníctvom projektu bezplatných online hodín, kde im priblížia rôzne maturitné témy. 

 

img

 

Na webstránke projektu Maturujeme spolu môžu študenti hlasovaním vyjadriť aj to, o akú maturitnú tému majú záujem či prípadne pridať vlastnú. Pre záujemcov budú online hodiny dostupné aj zo záznamu v archíve.

 

img

 

 

Súvisiaci článok: Rezort školstva predstavil veľké zmeny. Dotknú sa všetkých úrovní školstva


V rámci projektu sa môžu končiaci stredoškoláci zapojiť do online hodín s odborníkmi, napríklad s ekológom Erikom Balážom, neurobiologičkou Dominikou Fričovou a spisovateľom a básnikom Danielom Hevierom. Predseda strany Juraj Hipš uviedol, že na ďalších témach spolupracujú aj so stredoškolskými učiteľmi.

 

img


„Mladí ľudia teraz prežívajú neistotu a stres, ako zvládnu maturity. Od jari minulého roku majú školy skôr zavreté ako otvorené. A nejde len o maturity. Mnohí si prajú dostať sa na dobré vysoké školy doma aj v zahraničí,“ priblížil Hipš.

 

Podotkol, že Slovensko nezachránia ani eurofondy, diaľnice či zahraniční investori, ale vedci, inovátori, učitelia aj miestni podnikatelia. Aj preto sa študentom rozhodli pomôcť touto formou.

 

Súvisiaci článok: Konečnú podobu maturitných skúšok sa študenti dozvedia už o pár týždňov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies