V kačici zo sererovýchodu Nemecka našli vírus vtáčej chrípky

NETKY.SK • 22 November 2014, 17:03 • 2 min
V kačici zo sererovýchodu Nemecka našli vírus vtáčej chrípky

SCHWERIN - V organizme kačice-chrapky okresu Predpomoransko-Rujana na severovýchode Nemecka sa preukázala prítomnosť vírusu vtáčej chrípky. Ide tak o vôbec prvý prípad prítomnosti vírusu mimo fariem operencov.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na meklenbursko-predpomoranský krajinský rezort pôdohospodárstva v Schwerine.
      

Ako uviedol šéf krajinského ministerstva Till Backhaus, kačicu cielene zastrelili v rámci kontroly výskytu infekčného ochorenia, a to v lokalite nachádzajúcej sa jasne za 50-kilometrovým pásmom okolo  morčacej farmy v Heinrichswalde, na ktorej začiatkom novembra zaznamenali vtáčiu chrípku.
      

Podľa ministrových slov možno teraz hovoriť už o epidemiologickej udalosti celoeurópskeho charakteru. Čoraz väčšie je podozrenie, že divé vtáctvo sa môže podieľať na šírení nebezpečného vírusu.
      

Popri Nemecku hlásili v uplynulých týždňoch ochorenie aj veterinári z Holandska a Veľkej Británie. Vírus H5N8, ktorý aktuálne sužuje Európu, bol až donedávna známy výlučne z Ázie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies