Vůjtek považuje za svoj trénerský vrchol štvrťfinálový zápas Slovenska proti Kanade

NETKY.SK • 22 Máj 2020, 16:54 • 2 min
Vůjtek považuje za svoj trénerský vrchol štvrťfinálový zápas Slovenska proti Kanade

BRATISLAVA - Český hokejový tréner Vladimír Vůjtek má dlhodobo mimoriadne blízko k Slovensku. Jeho dcéra Šárka je totiž manželkou niekdajšieho slovenského hokejového reprezentanta Róberta Petrovického. Pod Tatrami je charizmatický 73-ročný odborník veľmi obľúbený.

slovakia

left justify in out

Nečakané, ale zaslúžené víťazstvo

V roku 2012 totiž tento český lodivod našej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta vo fínskych Helsinkách priviedol Slovákov k strieborným medailám. A štvrťfinálový súboj na tomto šampionáte, v ktorom slovenský výber pod jeho taktovkou vyradil favorizovaných Kanaďanov, považuje kouč Vůjtek za najväčšie víťazstvo vo svojej trénerskej kariére.

 

 

Tvrdý hit na syna 
Tento súboj si nedávno pozrel v televízii. "Najväčšou satisfakciou pre mňa bolo štvrťfinále MS 2012 proti Kanade, hralo sa totiž v rovnakej hale, v ktorej mi v roku 1997 barbarsky zlikvidovali syna. O pätnásť rokov neskôr som ich vyradil a to bol pre mňa najviac. Ešte musím doplniť, že to bolo v deň mojich narodenín, to moje pocity ešte umocnilo. To je moje najväčšie víťazstvo v celej trénerskej kariére," povedal Vladimír Vůjtek v rozhovore pre český portál iDnes.cz. Len na pripomenutie, počas MS 1997 v helsinskej Hartwall Arene Kanaďania spôsobili jeho synovi otras mozgu, ktorý sa na triumfe Čechov 5:3 podieľal hetrikom.

 

 

Na Slovensku stále obľúbený 
Vladimír Vůjtek starší sa na Slovensku stále teší veľkej obľube. "Slováci dodnes veľmi radi spomínajú na finále v Helsinkách 2012. Musím povedať, že takú popularitu, akú mám na Slovensku, som nikdy nezažil. Musím povedať, že aj teraz, keď tam pricestujem, tak ma ľudia spoznávajú a stále mi ďakujú za medailu," priznal.

 

img

 

Úspešný šampionát 

A ako s odstupom času hodnotí MS 2012 a slovenský tím? "Vedel som, že Slováci majú na to byť v prvej osmičke, že je to hrateľné. Pred majstrovstvami som ale trochu pochyboval, pretože sme prehrali sedem z ôsmich prípravných zápasov. Nakoniec nám prišli štyria hráči z NHL, čo bolo kľúčové. V čele s brankárom Lacom sme napokon získali medailu, " zaspomínal si.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies