V Jemene raketa zasiahla ďalšiu nemocnicu MSF, zahynuli traja ľudia

NETKY.SK • 10 Január 2016, 13:32 • 2 min
V Jemene raketa zasiahla ďalšiu nemocnicu MSF, zahynuli traja ľudia

DUBAJ - Nemocnica na severe Jemenu, ktorú podporuje humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF), dostala dnes zásah raketou.

slovakia

left justify in out

Útok si vyžiadal najmenej tri obete na životoch a desať zranených.

 

MSF o útoku informovala prostredníctvom svojho konta na sieti Twitter, pričom však organizácia neuviedla, kto je zaň zrejme zodpovedný.

 

V októbri 2015 nálety lietadiel koalície vedenej Saudskou Arábiou zasiahli iné zdravotné centrum v provincii Saada na severe Jemenu. Objekt spravovaný MSF bol pri nálete poškodený a dve osoby z personálu utrpeli ľahké zranenia.

 

Provincia Saada je hlavnou baštou šiitských povstalcov, ktorí v septembri 2014 obsadili jemenskú metropolu Saná a postupne sa dostali až do Adenu na juhu krajiny. Vlani v marci do bojov na strane vlády prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího vstúpila koalícia vedená Saudskou Arábiou, čo postup šiitov spomalilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies