Slovensko pravdepodobne čaká ďalšie celoplošné testovanie alebo lockdown, pripustil Matovič

NETKY.SK • 7 November 2020, 13:15 • 2 min
Slovensko pravdepodobne čaká ďalšie celoplošné testovanie alebo lockdown, pripustil Matovič

BRATISLAVA 7. novembra (SITA) – Slovensko bude možno v blízkej dobe čakať aj tretie kolo celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácií RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Ďalší postup krajiny v boji proti pandémii bude podľa neho v najbližších dňoch predmetom celospoločenskej diskusie.

 

Buď alebo?
Podľa Matoviča je v hre buď ďalšie celoplošné testovanie, alebo lockdown, teda celoplošné zatvorenie krajiny. Premiér uviedol, že celoplošné testovanie už ukázalo svoje opodstatnenie, keď za posledné dva týždne na Slovensku vzrástol počet pozitívnych prípadov o 20 percent. V okolitých európskych krajinách pritom zdravotníci zaznamenali 100-percentný nárast počtu infikovaných.

 

Súvisiaci článok: Tragédia na odbernom mieste! Muž zomrel, keď čakal na pretestovanie, inde zas úradoval opitý lekár

 

Pilotné testovanie bolo opodstatnené
Nulté kolo celoplošného testovania na Orave a v Bardejove podľa neho zachytilo 55 percent infekčných osôb, ktoré sa v daných regiónoch v čase testovania nachádzali.

 

Ak prvé a druhé kolo celoplošného potvrdia úspešnosť nultého kola, okolité krajiny podľa premiéra zrejme budú chcieť kopírovať „slovenský model“. Ako dopadnú výsledky celoplošného testovania podľa premiéra neočakáva iba verejnosť na Slovensku, ale aj predstavitelia iných štátov.
 

Mohlo by vás zaujímať: V meste Beatles sa inšpirovali Slovenskom, spustili celoplošné testovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies