V Indii zomrela pacientka po najdlhšom komatickom stave, po 42 rokoch

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 12:31 • 2 min
V Indii zomrela pacientka po najdlhšom komatickom stave, po 42 rokoch

NAÍ DILLÍ - Celosvetovo najdlhšie prežívajúca komatózna pacienta zomrela dnes v indickom meste Bombaj. Bývalá zdravotná sestra Aruna Šanbaugová ležala vo vegetatívnom stave takmer 42 rokov odvtedy, ako sa stala obeťou brutálneho sexuálneho útoku, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ženu znásilnil a priškrtil v roku 1973 zamestnanec nemocnice, v ktorej pracovala, pričom utrpela poškodenie mozgu. Podľa činiteľov bombajskej Nemocnice kráľa Eduarda diagnostikovali u pacientky v uplynulých dňoch zápal pľúc a súvisiace ťažkosti. Bola pripojená na dýchacie prístroje.

 

Šanbaugovej prípad rozvíril v Indii verejnú diskusiu o otázke tamojších zákonov o eutanázii. Istý bombajský prominentný právnik zorganizoval v roku 2010 neúspešnú petíciu za ukončenie jej trápenia. Proti iniciatíve sa postavili zdravotné sestry, ktoré sa o ženu starali štyri desaťročia.

 

Páchateľ bol po svojom skutku zatknutý a dostal dva súbežné sedemročné tresty. Neskôr ho prepustili a žije v metropole Naí Dillí. Šanbaugová mala v čase incidentu necelých 20 rokov, pripomína server denníka Gulf News.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies