Bývalý šéf NAKA Zurian sa postavil pred vyšetrovateľa. Po výsluchu ho poslali domov

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 12:11 • 2 min
Bývalý šéf NAKA Zurian sa postavil pred vyšetrovateľa. Po výsluchu ho poslali domov

BRATISLAVA - Bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian sa v pondelok postavil pred vyšetrovateľa.

slovakia

left justify in out

Branislav Zurian je obvinený z možného vynášania utajovaných informácií z prostredia polície. Ako informovala televízia JOJ, exšéf NAKA sa po absolvovaní negatívneho výsledku testu postavil pred vyšetrovateľa.

 

V piatok minulého týždňa sa hojeho bývalí kolegovia pokúsili zatknúť v jeho popradskom byte. Doma ho však nenašli, keďže sa nachádzal v zahraničí. 

 

Keď sa dozvel o svojom obvinení, začal okamžite s políciou komunikovať a vrátil sa domov na Slovensko. "Dnes ráno som sa prihlásil na polícii, kde som sa pred vyšetrovateľom vyjadril ku skutočnostiam, ktoré sa mi kladú za vinu na základe výpovede jedného kajúcnika. Po výsluchu som bol prepustený na slobodu. Ďakujem Vám za všetko. Sila a česť priatelia," uviedol Zurian pre televíziu JOJ. 

 

Na sociálnej sieti sa Zurian poďakoval za podporu. Hovorí, že tento boj voči jeho osobe nie čestný. Počas výsluchu sa však vyjadril k všetkým veciam, ktroré sa mu na základe výpovede jedného kajúcnika kladú za vinu. 

 

img

 

Prečítajte si tiež: Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian netuší, z čoho je obvinený. Je pripravený sa postaviť pred vyšetrovateľa

 

Ako ďalej povedal pre TV JOJ, v súčastnosti obvinený bývalý námestník SIS Boris Beňa, ktorý spolupracuje s políciou pri viacerých kauzách, mal Zurianovi povedať, že Matovič im sľúbil navýšenie rozpočtu o 20 miliónov eur, ak do SIS zoberú ďalšieho kajúcnika Ľudovíta Makóa.

 

Beňa zároveň o bývalom šéfovi NAKA vypovedal, že to bol práve on, kto vynášal informácie o živých prípadoch. V tom čase Zurian na otázku, či Beňovi vynášal utajované informácie o úkladnej vražde vyšetrovateľa NAKA, reagoval ráznym vyhlásením. "Nie, tieto informácie sa nezakladajú na pravde, ja sa k tomu vyjadrím určite vyšetrovateľovi," povedal pre Topky.sk Zurian. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Šéf NAKA podal trestné oznámenie. Zostane vo funkcii?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies