V Hollywoode panuje tvrdý rasizmus, herečka s čínskou krvou si musela zmeniť meno, aby dostala rolu

NETKY.SK • 31 August 2017, 16:26 • 2 min
V Hollywoode panuje tvrdý rasizmus, herečka s čínskou krvou si musela zmeniť meno, aby dostala rolu

HOLLYWOOD - Chloe Bennet, ktorá hrá v marvelovskom televíznom seriály Agents of SHIELD, uviedla, že si musela zmeniť meno z Chloe Wang, aby v Hollywoode mohla uspieť.

slovakia

left justify in out

„Hollywood je rasistický a nemienil ma obsadiť (do filmu) s priezviskom, ktoré pre neho bolo nepohodlné," vysvetlila herečka svojim fanúšikom na Instagrame, ktorí sa pýtali na náhlu zmenu jej mena, napriek tomu, že sa nevydala.

 

 

hey it's me just your causal easy going festival gal not bothered by people or heat

A post shared by Chloe Bennet (@chloebennet) on

 

"Zmena môjho priezviska nemení fakt, že moja KRV je z polovice Čínska, že som žila v Číne a hovorím mandarínčinou. Urobím všetko, čo môžem, aby si už nikto nemusel zmeniť svoje meno len preto, aby dostal prácu," dodala.

 

Chloe, ktorá hrá tajnú agentku, tiež poukázala na to, že ako náhle si zmenila meno, vybrali ju hneď na prvom kastingu, ktorý absolvovala.

 

 

Herečka vyzdvihla gesto Eda Skreina, ktorý sa nedávno vzdal role vo filme Hellboy. Jeho výber kritizovala široká verejnosť, pretože originálna postavička z príbehu Hellboy má ázijský pôvod.

 

"To je veľký človek. Ďakujem @edskrein za to, že si sa postavil proti hollywoodskému nepretržitému necitlivému správaniu sa voči ázijsko-americkej komunite. Ďakujem za tvoju statočnosť a skutočne dôležitý krok vpred. Dúfam, že to inšpiruje ostatných hercov / filmárov, aby urobili to isté,“ uviedla na adresu Skreina Chloe. 

 

 

Resting bitch face at its finest. Make up: @jamiemakeup Hair: @clarissanya Stylist: @taraswennen ⚡️#gotgvol2

A post shared by Chloe Bennet (@chloebennet) on

 

 

there's no bubble gum emoji so this caption will have to suffice

A post shared by Chloe Bennet (@chloebennet) on

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies