V havarovanom lietadle bolo 72 Nemcov a 35 Španielov

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 14:13 • 2 min
V havarovanom lietadle bolo 72 Nemcov a 35 Španielov

KOLÍN - Nemecké aerolínie Germanwings v stredu oznámili, že medzi 150 obeťami utorňajšej nehody lietadla vo francúzskych Alpách je 72 Nemcov, 35 Španielov ako aj občania viacerých ďalších krajín, zoznam však naďalej aktualizujú.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Thomas Winkelmann pred novinármi v Kolíne, kde má dopravca svoje sídlo, ďalšie osoby na palube identifikoval ako dvoch Argentínčanov, rovnaký počet Američanov, Austrálčanov, Iráncov a Venezuelčanov, ako aj po jednom občanovi Británie, Dánska, Holandska, Japonska, Kolumbie, Mexika a Izraela. Germanwings predtým informovali o 67 Nemcoch na palube, zatiaľ čo španielska vláda v stredu oznámila, že podľa zoznamu cestujúcich a výpovedí rodinných príslušníkov bolo v lietadle 49 Španielov. Polícia v Barcelone, odkiaľ stroj letel do nemeckého Düsseldorfu, už odobrala príbuzným vzorky DNA, aby pomohla pri identifikovaní obetí. Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond medzitým vyhlásil, že v airbuse boli najmenej traja Briti. Oficiálne zdroje tiež hovoria o dvoch namiesto jedného Japonca, dvoch Kolumbijčanoch, ale aj o troch Kazachoch či jednom Turkovi.

 

Lietadlo Germanwings typu Airbus A320, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, v utorok dopoludnia narazilo do zeme v odľahlej časti francúzskych Álp, pričom zahynulo zrejme všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Udalosť predstavuje najtragickejšiu leteckú katastrofu vo Francúzsku za posledné desaťročia. Francúzske pohotovostné zložky pokračujú v prehľadávaní trosiek rozptýlených v ťažko prístupnej oblasti, ktoré v utorok po zotmení museli prerušiť. V priľahlej obci Seyne-Les-Alpes sa majú v stredu zísť rodiny obetí ako aj najvyšší predstavitelia Francúzska, Nemecka a Španielska, ktorí sa s nimi stretnú v improvizovanej kaplnke zriadenej v miestnej telocvični. Riaditeľ Germanwings informoval, že dopravca pre pozostalých zabezpečí dva mimoriadne lety do Francúzska. Predseda predstavenstva spoločnosti Lufthansa, ktorá je vlastníkom Germanwings, sa s nimi plánuje stretnúť priamo na letiskách v Düsseldorfe a Barcelone.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies