V Grécku čakajú tisícky migrantov, z Macedónska do Srbska pokračujú iba stovky

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 16:17 • 2 min
V Grécku čakajú tisícky migrantov, z Macedónska do Srbska pokračujú iba stovky

SKOPúJE/BELEHRAD - Kým okolo 14.000 migrantov medzičasom čaká na grécko-macedónskom hraničnom priechode v Idomeni na pokračovanie cesty smerom do krajín Európskej únie, asi 300 utečencov zo Sýrie a Iraku mohlo z macedónskej strany hranice v Gevgeliji pokračovať dnes vlakom smerom do Srbska.

slovakia

left justify in out

Počet migrantov, ktorí uviazli v záchytnom centre Tabanovce na severe Macedónska, sa podľa tamojších médií zvýšil na asi 1000. V juhosrbskom Preševe čaká okolo 600 ľudí, ktorým úrady neumožnili pokračovať v ceste.


V Belehrade s napätím očakávajú závery dnešného summitu EÚ-Turecko o migračnej kríze. Srbský minister práce Aleksandar Vulin, v ktorého kompetencii je problematika migrantov, sa zatiaľ nevyjadril k špekuláciám médií o možnom uzavretí štátnych hraníc pred utečencami. "Utečeneckú krízu môžeme vyriešiť iba spoločne", vyhlásil a dodal, že jednotný postoj EÚ predstavuje začiatok riešenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies