V Egypte zatkli dvoch podozrivých z útoku na nočný klub s 16 mŕtvymi

NETKY.SK • 5 December 2015, 12:23 • 2 min
V Egypte zatkli dvoch podozrivých z útoku na nočný klub s 16 mŕtvymi

KÁHIRA - Egyptská polícia zatkla dvoch podozrivých z piatkového útoku Molotovovým koktailom v nočnom klube v Káhire, kde zahynulo 16 ľudí. V noci nadnes to oznámilo egyptské ministerstvo vnútra. Neuviedlo však, po koľkých ďalších podozrivých ešte pátra.

slovakia

left justify in out

Dvoch Káhirčanov, 18-ročného študenta a 19-ročného mechanika, zatkli v piatok po úteku z Káhiry v Suezskej provincii na pobreží Červeného mora. Zatknutí priznali, že hodili do nočného klubu vo štvrti Agúza v centre Káhiry Molotovove koktaily z pomsty za to, že ich tam predtým odmietli vpustiť, citovala ministerstvo tlačová agentúra DPA.
Podľa BBC, ktorá sa odvolala na noviny Cairo Post, útok spáchali tri maskované osoby. Z miesta činu utiekli.

 

Reštaurácia sa nachádza v suteréne budovy, ľudia tak mali problém uniknúť. Utrpeli smrteľné popáleniny alebo sa udusili dymom.


Agentúra AP s odvolaním sa na egyptskú štátnu agentúru MENA uviedla, že trojica dorazila k reštaurácii na motorke a vhodila do nej viacero Molotovových koktailov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies