V Egypte identifikovali atentátnika zodpovedného za útoky na kostol v Alexandrii

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 07:25 • 2 min
V Egypte identifikovali atentátnika zodpovedného za útoky na kostol v Alexandrii

KÁHIRA - Egyptské ministerstvo vnútra zverejnilo dnes identitu samovražedného atentátnika, ktorý uplynulú nedeľu zaútočil na koptský kostol v meste Alexandria.

slovakia

left justify in out

Páchateľom tohto bombového útoku je podľa ministerstva 31-ročný Mahmúd Hasan Mubarak Abdalláh, obyvateľ provincie Suez. Egyptom uplynulú - Kvetnú - nedeľu otriasli dva bombové útoky na kostoly koptských kresťanov, pri ktorých zahynulo najmenej 46 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

 

Prvá bomba vybuchla v Kostole sv. Juraja v Tantá a druhá o niekoľko hodín neskôr pred Kostolom sv. Marka v Alexandrii, kde sa koptskí veriaci zhromaždili na oslavy Kvetnej nedele. K obom útokom sa neskôr prihlásili militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Zároveň pohrozili, že pripravujú ďalšie útoky na miestnych kresťanov.

 

Káhira v reakcii na tieto činy vyhlásila na tri mesiace celoštátny výnimočný stav, vďaka ktorému dochádza k rozšíreniu právomocí armády a úradov, čo má podľa vlády dopomôcť k aktívnemu boju proti islamským radikálom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies