Mesto zaviedlo sociálny taxík pre skvalitnenie života vybraným skupinám obyvateľov

NETKY.SK • 8 August 2022, 12:8 • 2 min
Mesto zaviedlo sociálny taxík pre skvalitnenie života vybraným skupinám obyvateľov

SLIAČ – Sociálny taxík ako novú formu terénnej sociálnej služby zaviedlo v týchto dňoch mesto Sliač.

slovakia

left justify in out

Cieľom tejto prepravnej služby je skvalitnenie života pre vybrané skupiny obyvateľov mesta, ako sú ťažko zdravotne postihnuté osoby (ŤZP) a seniori nad 62 rokov.
      

„Aj v dobe zvyšovania cien je dôležité poskytnúť občanom zo strany mesta čo možno najviac služieb, avšak s ohľadom na finančné možnosti samosprávy. Niekoľko rokov u nás premávala Sliačska autobusová doprava. Pandémia však spôsobila zníženie záujmu občanov o túto dopravu, a tak sme po zvážení všetkých ekonomických a sociálnych dosahov zaviedli túto novú formu terénnej sociálnej služby," uviedla pre TASR primátorka Ľubica Balgová.

 

img

      

Sociálny taxík je určený pre vybrané cieľové skupiny obyvateľov mesta. Služby budú poskytované ťažko zdravotne postihnutým občanom a ich sprievodcom po predložení preukazu ŤZP, seniorom nad 62 rokov po predložení dokladu totožnosti a občanom s obmedzenou schopnosťou pohybu.
      

Služby budú poskytované na prepravu k lekárovi alebo do zdravotníckych zariadení v meste, na prepravu do zariadení sociálnych služieb v meste, na prepravu na úrad alebo bežnú prepravu v rámci mesta Sliač.

 

 

Možno vás zaujme: Hnutie Sme rodina a Za ľudí vyjadrili úprimnú sústrasť rodine kardinála Jozefa Tomka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona