V duty free obchodoch môžu leteckí cestujúci nakupovať bez limitov

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 07:12 • 2 min
V duty free obchodoch môžu leteckí cestujúci nakupovať bez limitov

V duty free obchodoch môžu leteckí cestujúci nakupovať bez limitov - Radíme Cestujúci môžu na letisku v travel value a duty free obchodoch nakupovať neobmedzene. Ako však TASR vysvetlila hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická, je potrebné si dať

slovakia

left justify in out

img

Cestujúci môžu na letisku v travel value a duty free obchodoch nakupovať neobmedzene. Ako však TASR vysvetlila hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická, je potrebné si dať pozor na množstvové limity na batožinu, colné predpisy cieľovej destinácie či vývozné kvóty z odletovej krajiny.
      V prípade letov uskutočňovaných v rámci Európskej únie (EÚ) môžu cestujúci prevážať ľubovoľné množstvo alkoholu a tabaku. "Podmienkou je, že tovar je určený na vlastnú spotrebu a cestujúci vie tento zámer v prípade potreby obhájiť pred colným úradom," konštatovala hovorkyňa.
      "Niektoré krajiny Európskeho hospodárskeho priestoru, ktoré nie sú členmi Európskej únie, uplatňujú podobné pravidlá," dodala. Pri letoch do štátov mimo únie je cestujúci povinný sa vopred oboznámiť s podmienkami prípadne obmedzeniami dovozu, ktoré sa uplatňujú v krajine príletu.
      Madunická upozornila aj na množstvové a hodnotové obmedzenia pri leteckej preprave tovarov neobchodného charakteru z tretích krajín, ktoré si cestujúci dovážajú pre osobnú spotrebu. "Najčastejšie ide o výrobky z chránených živočíchov, rôzne druhy rastlín, mäsové či mliečne výrobky, tabakové výrobky, alkohol a alkoholické nápoje," pripomenula.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies