V dome rakúskeho pytliaka sa našlo množstvo strelných zbraní

NETKY.SK • 18 September 2013, 15:13 • 2 min
V dome rakúskeho pytliaka sa našlo množstvo strelných zbraní

GROSSPRIEL - Rakúska polícia objavila v pivnici domu pytliaka, ktorý spôsobil krviprelievanie, značné množstvo zbraní, informovala dnes tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Až do polnoci policajti prehľadávali celú usadlosť - statok v obci Grosspriel pri meste Melk, 80 kilometrov západne od Viedne. Zástupca veliteľa jednotky Cobra plukovník Walter Weninger vysvetlil, že najprv sa museli uistiť, či sa v budove, alebo okolo nej nenachádzajú výbušniny. Polícia použila pri zásahu tri obrnené vozy, pretože podozrivý 55-ročný muž predtým zastrelil štyroch ľudí. V pivnici domu policajti napokon našli tajnú miestnosť, prístupnú len po odtlačení skrytých dverí na jednej zo stien. Vnútri horelo a prísun kyslíka oheň ešte rozdúchal.

Po zahasení ohňa policajti objavili mŕtvolu. Identifikácia spáleného tela potrvá istý čas, hoci takmer niet pochýb, že išlo o pozostatky hľadaného muža. Zbrane boli v pivnici na troch miestach. Podľa rakúskeho denníka Standard sa v dome našli veci, poukazujúce na trestné činy v minulosti. Muž, identifikovaný ako podnikateľ v oblasti dopravy Alois H., bol hľadaný pre podozrenie z pytliactva a neskôr aj zo štvornásobnej vraždy.

Polícia dostala v noci na utorok informáciu, že dobre známy pytliak sa opäť vydal na lov. Jeho vozidlo zastavili pomocou cestnej zátarasy pri obci Annaberg v okrese Lilienfeld dvaja príslušníci jednotky Cobra. Jedného z nich pytliak postrelil a spôsobil mu zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Muž však začal ostreľovať aj privolanú sanitku Červeného kríza, pričom smrteľne zranil jej vodiča a zasiahol ďalšieho policajta.

Po úteku pešo narazil neskôr páchateľ na policajnú hliadku pri druhej zátarase a opäť siahol po zbrani. Zastrelil ďalšieho policajta a unikol na policajnom vozidle s jeho kolegom ako rukojemníkom. Telo tohto muža našli neskôr v odcudzenom vozidle odstavenom na usadlosti.

Jednotky Cobry podporovali pri zaťažujúcom zásahu členovia podporného tímu "peer" - špeciálne vyškolení ľudia, určení na pomoc zasahujúcim zložkám, ktorí radia v emocionálne náročných situáciách a rozumejú okolnostiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies