V Dolnom Kubíne sa dnes začína 57. Slovenský zraz turistov

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 11:37 • 2 min
V Dolnom Kubíne sa dnes začína 57. Slovenský zraz turistov

V Dolnom Kubíne sa dnes začína 57. Slovenský zraz turistov

slovakia

left justify in out

Príchodom a účastníckou registráciou viac ako 800 turistov zo Slovenska, ale i hostí z Česka, Poľska, Maďarska či Rakúska sa dnes v Dolnom Kubíne začal letný turistický zraz (1. – 5. júla). V poradí už 57. oficiálne pokračovanie, v rámci ktorého sa uskutoční aj 41. stretnutie Turistických oddielov mládeže (1. – 9. júla), organizuje Klub slovenských turistov (KST).
"Nadšenci turistiky už dávno zacítili potrebu takéhoto fóra, kde sa spolu stretnú, porozprávajú, zabavia a pochodia zaujímavé kúty Slovenska. Prezieravou činnosťou ústredia KST sú miesta zrazov volené zakaždým tak, aby poskytli ľuďom možnosť spoznať región oplývajúci prírodnými krásami a historickými pamätihodnosťami. Dolný Kubín, obklopený prstencom hôr, je ideálnym prostredím," povedal TASR predseda organizačného štábu Juraj Štefák.
Jeho slová potvrdila Ida Čelárová z Novej Bane, členka turistického oddielu vo Vyhniach a dlhoročná účastníčka výročných zrazov KST. "Spolu s priateľmi chodíme na letné i zimné turistické stretnutia už viac ako dve desaťročia. Aktívny šport predsa len s pribúdajúcimi rokmi zákonite ustupuje do úzadia, no zostáva nám práve turistika. Orava je nádherná a pokiaľ nám vyjde počasie, bude to úplne dokonalé," uviedla.
Pre účastníkov, z ktorých väčšina strávi nasledujúce noci v kempe Gäcel, je pripravených desať rozmanitých trás rôznej náročnosti a charakteru v pohoriach obklopujúcich oravskú metropolu. K dispozícii sú od nenáročných vychádzok do okolia až po 50 kilometrový okruh okolo Dolného Kubína, ale aj viaceré varianty zdolávania končiarov Chočských vrchov, Malej Fatry, Oravskej Magury či Roháčov. Pre turistických labužníkov je pripravený dvojdňový prechod celou Oravskou Magurou zo Zázrivej až do Tvrdošína.
"Pre naše mesto je nielen cťou privítať toľkých návštevníkov, ale zároveň je to aj vhodná príležitosť spropagovať sa. Myslím si, že Dolný Kubín má domácim i zahraničným turistom čo ponúknuť. Budeme radi, ak si z tohto zrazu odnesú len samé pekné spomienky a v budúcnosti k nám dotiahnu všetkých svojich rodinných príslušníkov, priateľov či známych," dodal dolnokubínsky viceprimátor Roman Matejov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies