V Dánsku vzali do väzby dvoch mladíkov, ktorí chceli ísť bojovať do Sýrie

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 18:15 • 2 min
V Dánsku vzali do väzby dvoch mladíkov, ktorí chceli ísť bojovať do Sýrie

KODAŇ - Dánske úrady zadržali a umiestnili do vyšetrovacej väzby dvoch mužov, ktorí mali v úmysle vycestovať do Sýrie a pridať sa tam k džihádistickej skupine Islamský štát (IS). Oznámila to dnes prokuratúra v Kodani s tým, že podozriví svojím konaním zrejme porušili dánske protiteroristické zákony.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra uviedla, že dvojica mladíkov vo veku 18 a 19 rokov zostane vo väzbe minimálne do 21. apríla.

Dnes popoludní ich za prísnych bezpečnostných podmienok vypočuli na pôde mestského súdu v Glostrupe na predmestí Kodane. Súd rozhodol o ich umiestnení do vyšetrovacej väzby a uvalil na celý proces informačné embargo.

Dvojicu pravdepodobne zadržali v Turecku. Kedy sa stak stalo, ani kedy ich vydali naspäť do Dánska, nie je známe, uviedla agentúra AP.

Z Dánska do Sýrie vycestovalo od polovice roku 2012 minimálne 145 ľudí s cieľom bojovať po boku džihádistov, uviedla vo februári dánska tajná služba. Približne štvrtina z nich sa vrátila nazad do vlasti a ďalšia štvrtina prišla zrejme o život.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies