V ďalších Star Wars nepoužijú digitálnu podobu Carrie Fisher

NETKY.SK • 14 Január 2017, 14:26 • 2 min
V ďalších Star Wars nepoužijú digitálnu podobu Carrie Fisher

BRATISLAVA – Spoločnosť Lucasfilm nepoužije v ďalších snímkach vesmírnej ságy Hviezdne vojny digitálnu podobu nedávno zosnulej americkej herečky Carrie Fisher, ktorá v nej stvárňovala princeznú Leiu Organu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť vyvrátila dohady o digitálnom zobrazení Fisher v piatok prostredníctvom vyhlásenia pre médiá. „Bola našou princeznou, našou generálkou, no najmä, našou priateľkou. Naďalej sa spamätávame z jej straty. Vážime si, čo po sebe zanechala ako princezná Leia, a budeme sa vždy snažiť ctiť si všetko, čím prispela do Star Wars," dodali zástupcovia spoločnosti.


Fisher sa k úlohe Leie vrátila v snímke Star Wars: Sila sa prebúdza (2015). Krátko pred smrťou dokončila nakrúcanie do pripravovanej ôsmej epizódy Hviezdnych vojen, ktorej slovenská premiéra je naplánovaná na 14. decembra. Tvorcovia populárnej ságy ju plánovali obsadiť aj do nadchádzajúcej deviatej epizódy, ktorá bude mať premiéru v roku 2019. Momentálne teda nie je známe, či jej postavu odstránia zo scenára alebo si Leiu zahrá niekto iný.


Herečka skonala 27. decembra v dôsledku masívneho infarktu, ktorý utrpela štyri dni predtým počas letu z Londýna do Los Angeles. Jej matka, herečka Debbie Reynolds, ktorá sa preslávila vďaka muzikálu Spievanie v daždi (1952), zomrela ako 84-ročná deň po svojej dcére, a to niekoľko hodín po tom, ako utrpela porážku. Herečky pochovali vedľa seba 5. januára na cintoríne Forest Lawn Memorial Park v Hollywood Hills.


Carrie Frances Fisher sa stala známou vďaka snímke Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde stvárnila spomínanú Leiu Organu. Úlohu si zopakovala aj v snímkach Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1980), Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983) ako aj v spomínaných Star Wars: Sila sa prebúdza a pripravovanej ôsmej epizóde tejto vesmírnej ságy. Zahrala si aj vo filmoch Bratia Bluesovci (1980), Hana a jej sestry (1986), Schôdzka so smrťou (1988), Keď Harry stretol Sally (1989), Špionátor (1997), Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Charlieho anjeli 2: Na plný plyn (2003) či Mapy ku hviezdam (2014). Je tiež autorkou niekoľkých kníh ako Pohľadnice z Hollywoodu (1987) či Wishful Drinking (2008).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies