V ČR pribudol opäť rekordný počet nakazených! Obmedzenia sú veľmi prísne

NETKY.SK • 22 Október 2020, 08:35 • 2 min
V ČR pribudol opäť rekordný počet nakazených! Obmedzenia sú veľmi prísne

České laboratóriá za stredu potvrdili nákazu novým koornavírusom u 14 968 ľudí. Je to nový rekordný prírastok. Informuje o tom portál TN.cz s tým, že vysoké číslo infikovaných vzišlo z rekordného počtu testov - 40 327.

slovakia

left justify in out

Stovky pacientov v ťažkom stave 

Česká republika má v súčasnosti viac ako 124-tisíc aktívnych prípadov. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva je hospitalizovaných 4 417 z nich, pričom 650 pacientov je v ťažkom stave.

Z regiónov je v súčasnosti najvážnejšia situácia na Prostějovsku, kde na 100-tisíc obyvateľov pripadá 881, 76 nakazených. Nasledujú Zlínsko (879,2), okres Hradec Králové (852,8) a Plzeň-jih (842,68).

 

img

 

Celkovo v Česku potvrdili nákazu už u takmer 209-tisíc ľudí. V dôsledku ochorenia COVID-19 zomrelo 1 739 osôb.

 

Obmedzenia 

Od štvrtka v Českej republike začínajú platiť prísnejšie obmedzenia, ktorými sa vláda usiluje obmedziť šírenie vírusu. Musí byť zatvorená značná časť maloobchodu a služieb a obmedzený je aj voľný pohyb a kontakt obyvateľov. Nariadenia, ktoré platia do 3. novembra, majú svoje výnimky.

 

img

 

V prípade pohybu a kontaktov obyvateľov je to napríklad cesta do práce, nevyhnutná cesta za rodinou, zaistenie základných životných potrieb pre seba alebo iného človeka, cesty za lekárom, ale aj prechádzky alebo cesty do vlastných rekreačných objektov a pobyt v nich. Stretávať sa môžu maximálne dvaja ľudia, ktorí nie sú členovia jednej domácnosti, spolužiaci či kolegovia z práce.

 

img

 

Zákaz maloobchodu a služieb má 28 výnimiek, okrem iných sú to predajne potravín, pohonných hmôt, palív, drogérie, lekárne, predajne so záhradkárskymi potrebami alebo potravou a potrebami pre zvieratá, autoservisy, domáce potreby, kvetinárstva či galantérie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies