V Číne pátrajú po žene, ktorá vylúpla oči malému chlapcovi

NETKY.SK • 28 August 2013, 18:00 • 2 min
V Číne pátrajú po žene, ktorá vylúpla oči malému chlapcovi

PEKING - Rozsiahle pátranie vyhlásili dnes v severnej Číne po žene obvinenej z vylúpnutia očí šesťročnému chlapcovi. Úrady v meste Lin-fen v provincii Šan-si ponúkli za zadržanie ženy odmenu vo výške 100.000 jüanov (vyše 12.000 eur).

slovakia

left justify in out

Polícia neuviedla, či podozrivú z činu identifikovala. Chlapec povedal iba toľko, že hovorila iným prízvukom ako miestni obyvatelia. Po sobotňajšom brutálnom čine prišiel natrvalo o zrak. Polícia informovala, že chlapcove oči našli na mieste činu, avšak podľa jedného z jej príslušníkov z nich bola odstránená rohovka. Čínske médiá predtým spomenuli možnosť, že chlapcova rohovka bola lukratívnym predmetom na predaj, keďže v Číne je akútny nedostatok jej darcov, uviedla agentúra Associated Press.

Provinčný televízny kanál priniesol v spravodajstve zábery na chlapca so zaviazanou hlavou, skrúcaného bolesťou na nemocničnom vozíku, i na jeho plačúcich rodičov, ktorí pracujú v poľnohospodárstve.

Noviny The Beijing Times citovali rodičov chlapca, ktorým syn povedal, že išiel po cestičke, kde ho chytila akási žena. Na vylúpnutie jeho očí použila akýsi nástroj, povedali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies