V Česku dostal stávkar pokutu 850-tisíc

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 09:43 • 2 min
V Česku dostal stávkar pokutu 850-tisíc

PRAHA - Štát potrestal stávkara, ktorý si pre hazard cez internet vybral nelegálnu zahraničnú firmu. Informuje o tom český internetový portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Za to, že stávkoval na stránke spoločnosti, ktorá na túto činnosť nemala povolenie, musí ministerstvu financií zaplatiť 850.000 Kč (31.030 eur). Je to doteraz najvyšší postih, ktorý štát vymeral fyzickej osobe za takýto druh porušenia noriem.

 

V tlačovej správe o tom minulý týždeň informovalo ministerstvo s tým, že ide o prvú vysokú pokutu v prípade stávkovania u zahraničného prevádzkovateľa takejto činnosti.

 

Ministerstvo tým upozorňuje na fakt, že u nelegálnych prevádzkovateľov lotérií a iných podobných hier nie je možné podávať stávky. "Vzhľadom na to, že zahraničné stávkové kancelárie nemajú od príslušného orgánu licenciu na prevádzkovanie lotérií, sú práve títo prevádzkovatelia nelegálni a stávkujúcim hrozí vysoká pokuta až do 10 miliónov korún," uviedlo ministerstvo na objasnenie svojho postupu.

 

Námestník ministra financií Ondřej Závodský informoval, že štát bude v trestaní nelegálneho stávkovania pokračovať. Zdôraznil, že "uložená sankcia je len prvou lastovičkou sprísneného postupu k akýmkoľvek ilegálne podnikajúcim subjektom v lotériovom priestore".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies