V Českom Švajčiarsku vypukol požiar, na miesto mieri vrtuľník

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 15:20 • 2 min
V Českom Švajčiarsku vypukol požiar, na miesto mieri vrtuľník

PRAHA - Medzi Pravčickou bránou v Národnom parku České Švajčiarsko a štátnou hranicou s Nemeckom vypukol požiar lesného porastu. Hasiči vyhlásili tretí stupeň poplachu. Na miesto mieri deväť hasičských jednotiek a povolaný bol aj vrtuľník s hasiacim vakom. Na sociálnej sieti Twitter to uviedol Hasičský záchranný zbor Ústianskeho kraja.

slovakia

left justify in out

Hovorca správy národného parku Tomáš Salov podľa stanice ČT24 uviedol, že horí na prístupovej ceste k Pravčickej bráne. Požiar podľa jeho informácií vznikol zrejme z pyrotechniky. "Hasiči znova po desiatich mesiacoch zasahujú pri požiari v Českom Švajčiarsku. Na mieste je všetka dostupná technika. V kontakte sme aj s nemeckou stranou," napísal na sociálnej sieti Twitter český minister vnútra Vít Rakušan.

 

Zasahujúcim zložkám poskytuje súčinnosť aj polícia. Dosiaľ najrozsiahlejší požiar v novodobej českej histórii vypukol v Národnom parku České Švajčiarsko vlani v júli a zasiahol plochu viac ako 1000 hektárov. Plamene sa podarilo uhasiť až po 20 dňoch. Pri požiari zasahovalo približne 6000 hasičov a 400 kusov techniky vrátane hasičských lietadiel a vrtuľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies