V českej verzii muzikálu Mamma Mia! sa predstavia aj Slováci

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 12:23 • 2 min
V českej verzii muzikálu Mamma Mia! sa predstavia aj Slováci

BRATISLAVA - V českej verzii muzikálu Mamma Mia! s hitmi skupiny ABBA, ktorý uvedú v troch predstaveniach 10. a 11. júna na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, budú účinkovať aj Slováci.

slovakia

left justify in out

V úlohe Lisy sa predstaví rodáčka z Púchova Alžbeta Bartošová, ktorú pre český muzikál objavil Michal David. Peppera stvárni Peter Pecha, ktorý sa do muzikálu v Česku dostal po štúdiu na ZUŠ Gbely a JAMU v Brne. Tretím Slovákom v obsadení je Bratislavčan Laco Hudec Šubrt, ktorý stvárni Eddieho.

Okrem nich v Bratislave vystúpia napríklad aj Helena Vondáčková, Hana Křížková, Radka Fišarová, Roman Vojtek, Bronislav Kotiš, Pavel Vítek, Oldřich Kříž, Ivana Korolová, Tomáš Smička či Vendula Příhodová. Pôvodne sa mali konať v Bratislave iba dve vystúpenia, a to obe 10. júna, no pre veľký záujem sa organizátori rozhodli pridať tretie predstavenie 11. júna.

Muzikál Mamma Mia! napísala Catherine Johnson. Autormi hudby sú členovia formácie ABBA Benny Andersson a Björn Ulvaeus. Premiéru mal v roku 1999 v Londýne. Jeho českú verziu už videlo viac ako 270-tisíc ľudí. Úspech zožalo aj filmové spracovanie z roku 2008, v ktorom si zahrali Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard či Meryl Streep. Snímka získala dve nominácie na Zlatý glóbus a tri na ceny BAFTA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies