Nová sezóna F1 sa blíži. Ktoré tímy patria medzi favoritov?

NETKY.SK • 6 Marec 2022, 17:00 • 2 min
Nová sezóna F1 sa blíži. Ktoré tímy patria medzi favoritov?

BARCELONA – Po trojdňovom testovaní na tradičnej trati v Barcelone si možeme priblížiť jednotlivé tímy a to, ako sa im počas prvého testovania darilo. Sezóna sa blíži, začína už o dva týždne!

slovakia

left justify in out

Že by konečne sezóna pre Ferrari? 

 

Na začiatok treba spomenúť, že Ferrari sa počas minulého roka asi najviac zo všetkých tímov venovalo novým monopostom a novým pravidlám, ktoré budú platiť od nadchádzajúcej sezóny. Šéf tímu z Maranella, Mattia Binotto, vynechal niekoľko pretekov z minulej sezóny, aby sa naplno venoval vývoju nového auta na tohtoročnú sezónu. 

 

Od začiatku testovania vyzeralo nové Ferrari veľmi dobre, pretekári si pochvaľovali nový monopost a ich pôsobenie na technickej trati v Barcelone bolo viac než pozitívne. Okamžite si to všimli mnohí experti, ktorí radia Ferrari medzi favoritov sezóny 2022. Ich silná jazdecká dvojica v podobe Carlosa Sainza a Charlesa Leclerca má konečne auto, ktoré bude pravdepodobne schopné vyhrávať a potrápiť strieborné šípy Mercedesu.

 

 

Mercedes vyzerá dobre, ale ako veľmi dobre? 

 

Suveréni poslednej desiatky rokov si do Barcelony priniesli auto, ktoré bude jednoznačne patriť medzi favoritov na zisk jazdeckého titulu. Dvojica jazdcov Lewis Hamilton a George Rusell sa umiestnila na prvej a druhej pozícii v časovej klasifikácii, no ich auto sa s nimi bije o niečo viac ako monopost Ferrari

 

Podľa jazdy Lewisa Hamiltona sme mohli posúdiť, že ešte nie je uplne stotožnený so svojím monopostom, no také niečo sa dá očakávať, kedže sú to prvé oficiálne testy. Mercedes bude určite patriť medzi favoritov sezóny, no zmena pravidiel nesadla strieborným šípom najlepšie.

 

 

Red Bull a ich pomalý začiatok

 

Čerstvý šampión Max Verstappen a jeho tím Red Bull Racing mali velmi slabučký prvý deň testovania. Ich časy sa pohybovali v priemerných hodnotách a experti sa už domnievali, že Red Bull sa na túto sezónu nepripravil dostatočne.

 

Lenže druhý a tretí deň boli už o niečo lepšie a bolo evidentné, že Red Bull nejakú tú rýchlosť má. Otázkou zostáva, ako veľmi  silné bude tohtoročné auto Red Bullu a či bude dostatočne silné nato, aby Max zabojoval o obhajobu svojho jazdeckého titulu. 

 

 

McLaren, Alpine a Aston Martin

 

Z prvých 3 dní testovania vychádza ako jeden z najlepších tímov oranžový McLaren. Tím šéfa Zacka Browna sa na novú sezónu pripravil výborne a počas testovania ukázal, že je pripravený na 100%. 

 

Ich časy patrili medzi špičku testovania a mechanici v garáži sa nonstop snažili vylepšovať ich monopost. Fanúšikovia McLarenu môžu byť natešení, pretože McLaren bude mať určite veľmi veľké ambície preraziť minimálne do top 3.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

 

Ďalšími dvoma stajňami, ktoré mali pred sezónou veľké ambície, sú tímy Alpine a Aston Martin. Táto sezóna je tou, od ktorej si Fernando Alonso sľubuje silné výsledky a možnosť boja o svoj posledný titul v kariére. 

 

Po prvých dvoch dňoch panovala v tíme Alpine nie veľmi pozitívna nálada a ani sám Fernando Alonso nepôsobil najnajdšenejším dojmom. V treťom dni sa Alonsovi podarilo odjazdiť pár veľmí dobrých kôl, no potom prišla technická porucha a musel sa vrátiť späť do garáže. Alpine sa vyjadril, že tento rok bude presadzovať rýchlosť nad spoľahlivosťou, a to väčšinou neavizuje to najlepšie. Stačí si spomenúť na rok 2005 a tím McLaren Mercedes

 

 

Druhým tímom, ktorá nezažil najlepší týždeň testovania, bol Aston Martin. Ich nevýrazný výkon bol podmienený technickými problémami a ich časy na jedno kolo taktiež nevyzerali najideálnejšie. Sebastian Vettel si s "nervóznym" monopostom poradil o čosi lepšie ako jeho kolega Lance Stroll, no Aston Martin bude potrebovať poriadne vylepšenia, aby sa priblížil tímom na čele skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies