V Budapešti by mohlo byť referendum o OH 2024

NETKY.SK • 6 Október 2016, 15:56 • 2 min
V Budapešti by mohlo byť referendum o OH 2024

BUDAPEŠŤ - Volebná komisia na úrovni samosprávy prijala súhlasné stanovisko k žiadosti o usporiadanie referenda o tom, či sa Budapešť má uchádzať o usporiadanie olympijských hier v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva vzišla od novinárky Katalin Erdélyiovej. Proti rozhodnutiu komisie sa dá do 15 dní odvolať na najvyššom súde. Táto inštancia už začiatkom roka podobný pokus zablokovala. V stredu sa Erdélyiová obrátila na najvyšší súd po tom, ako národná volebná komisia odmietla jej žiadosť o vyhlásenie celoštátneho ľudového hlasovania o kandidatúre na OH 2024.


Kritici tvrdia, že OH v metropole Maďarska by boli príliš nákladné a poskytli by široký priestor pre korupciu. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vyberie hostiteľské mesto v septembri 2017 na zasadnutí v peruánskej Lime.

 

Budapešti budú konkurovať Los Angeles a Paríž. Rím po zmene politického vedenia v meste odstúpil. Pre nepriaznivý výsledok referenda z pôvodného zoznamu uchádzačov vypadol z hry už nemecký Hamburg.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies