V Británii klesajú tržby reťazca Tesco

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 15:13 • 2 min
V Británii klesajú tržby reťazca Tesco

LONDÝN - Britská spoločnosť Tesco, ktorá je tretím najväčším maloobchodným reťazcom na svete, na domácom trhu vo svojom účtovnom prvom kvartáli evidovala pokles základných tržieb. Opäť sa tak vrátil trend, ktorý pretrvával počas takmer celého uplynulého trojročného obdobia.

slovakia

left justify in out

Veľká Británia je pritom pre Tesco hlavným trhom. Firma v stredu informovala, že za 13 týždňov do 25. mája tržby v jej britských obchodoch otvorených dlhšie ako rok bez zahrnutia predaja pohonných hmôt a bez zarátania dane z pridanej hodnoty oslabili o 1 %. Analytici predpovedali pokles tržieb na britskom trhu o 0,5 až 1 %. V záverečnom kvartáli svojho účtovného roka 2012/13 Tesco v Británii zaznamenalo rast tržieb o 0,5 %.

Problémy Tesca sa netýkajú iba domáceho trhu. Hoci celkové zahraničné tržby firmy v jej prvom štvrťroku posilnili o 5,5 %, tomuto výsledku pomohol priaznivý vývoj kurzu libry. Tržby na porovnateľnom základe bez zahrnutia predaja palív v Ázii klesli o 3,8 %. Poškodilo ich obmedzenie otváracích hodín obchodov v Južnej Kórei, ktorá je hlavným zahraničným trhom Tesca. Na trhu kontinentálnej Európy sa tržby firmy zmenšili o 5,5 %, keďže na ne negatívne vplývala recesia a ostrá konkurencia.

Tesco pôsobí na Slovensku od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 130 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10 tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies