V Bratislave sa bude konať World Music Festival Bratislava

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 15:00 • 2 min
V Bratislave sa bude konať World Music Festival Bratislava

BRATISLAVA - V Bratislave sa v dňoch 9. a 10. septembra uskutoční World Music Festival Bratislava. Podujatie vychádza z úspešnej série koncertov World Music zo Slovenska a Festivalu perkusií.

slovakia

left justify in out

Premiérový ročník festivalu ponúkne v uliciach hlavného mesta program zameraný na tradičnú hudbu a tanec zo Slovenska, Európy ale i exotickejších miest. Nebude chýbať sprievodný program, akcie pre deti, tanečné a hudobné workshopy pre laickú i odbornú verejnosť.

 

V rámci podujatia vystúpia hudobníci Kevin Seddiki a Bijan Chemirani a perkusionista Zohar Fresco. Program doplnia formácia Balkansambel a skupiny La3no Cubano, Mojše Band, Muzička, Rusín Čendeš Orchestra či Trojka Zuzany Homolovej.

 

Súčasťou festivalu bude aj medzinárodná konferencia, na ktorej zahraniční experti predstavia svoje skúsenosti z pôsobenia v hudobnom biznise. Na workshopoch zasa ponúknu poznatky záujemcom a záujemkyniam z radov hudobníkov, manažérov a agentov. Konferencia zároveň predstaví slovenskú world music zahraničným novinárom, promotérom a agentom. Mottom a cieľom festivalu je vytvoriť priestor pre vzájomný tvorivý dialóg medzi rôznymi kultúrami, tradíciami, hudobnými štýlmi a umožniť vzájomnú inšpiráciu a spájanie tradičnej hudby s novými postupmi, tak ako je to charakteristické pre world music.

 

Agentúru SITA informovala PR manažérka podujatia Carmen Virágová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies