AC ponížilo domáci Juventus, v Turíne sa očakáva zemetrasenie

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 14:53 • 2 min
AC ponížilo domáci Juventus, v Turíne sa očakáva zemetrasenie

Taliansky Juventus sa nachádza v problémoch. Klubu reálne hrozí, že sa po desiatich rokoch neobjaví v prestížnej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Včerajší šláger 35. kola Serie A priniesol výsledok, ktorý mnohých prekvapil. V súboji dvoch tímov s nie práve najlepšou formou domáci Juventus úplne zlyhal a podľahol rivalovi z Milána v pomere 0:3 po góloch Díaza, RebičaTomoriho. Išlo o prvú výhru AC na ihrisku Starej dámy od roku 2011.

 

Čo je však dôležitejšie, zápas mal charakter šesťbodového merania síl, pretože obe mužstvá bojujú o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Juventus sa po prehre prepadol na 5. miesto tabuľky a ak by aj v troch zvyšných zápasoch sezóny zvíťazil, situáciu už nemá vo svojich rukách.

 

 

V posledných týždňoch sa hovorí o obrovských zmenách, ktoré by v klube mali nastať. „Prvý na rane“ bude s najväčšou pravdepodobnosťou tréner Andrea Pirlo, ktorý si na lavičku sadol pred touto sezónou, navyše bez predošlých trénerských skúseností. Klub, ktorý v uplynulých deviatich sezónach získal deväť talianskych titulov a dvakrát si zahral finále Ligy majstrov vypadol v osemfinále súťaže s Portom a pripomína len tieň úspešného mančaftu, ktorý vo futbalovej Európe vzbudzoval rešpekt.

 

„Rezignovať? Nie. Túto prácu som prijal s veľkým nadšením. Prekážky existujú, moja práca pokračuje. Myslím si že dokážem trénovať lepšie a z tejto situácie sa s tímom dostanem,“ prezradil po zápase Pirlo a ešte viac nahneval fanúšikov, ktorí žiadajú jeho odvolanie. Zápas sledoval na vlastné oči aj jeden z akcionárov spoločnosti Exor, John Elkann, ktorý na Twitteri napísal, aby sa po nedôstojnej sezóne kompetentní zobudili. Vedenie klubu na dnes zvolalo schôdzu, na ktorej sa bude riešiť odvolanie trénera. Pirla by do konca sezóny mohol nahradiť Chorvát Igor Tudor a od novej sezóny sa na lavičke spomínajú mená ako Massimiliano Allegri či Zinedine Zidane.

 

 

O funkciu by mohol prísť aj prezident Andrea Agnelli, ktorému nepomohlo fiasko s Európskou superligou. Juventus navyše stále oficiálne zo súťaže nevystúpil a od organizácie UEFA mu hrozí zákaz pôsobenia v európskych pohárových súťažiach. Baliť kufre si v takom prípade zrejme bude aj športový riaditeľ Fabio Paratici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies