V Bratislave otvorili cyperské veľvyslanectvo

NETKY.SK • 12 November 2010, 08:39 • 2 min
V Bratislave otvorili cyperské veľvyslanectvo

V Bratislave otvorili cyperské veľvyslanectvo

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí občania nemusia oddnes cestovať do Viedne kvôli úradnému styku s Cyperskou republikou. V Bratislave totiž slávnostne otvorili cyperské veľvyslanectvo.
      Nielen na tento účel prišiel na oficiálnu návštevu Slovenska cyperský prezident Dimitris Christofias s manželkou Elsi, ktorý v sprievode slovenskej hlavy štátu Ivana Gašparoviča otvoril Veľvyslanectvo Cyperskej republiky na Michalskej ulici v bratislavskom Starom Meste.
      Prvým rezidentným veľvyslancom na Slovensku sa stal Marios Kountourides. Ten sa rozhovore pre TASR vyjadril, že jeho hlavnou prioritou bude upevňovať už aj tak vynikajúce vzťahy, ktoré obe krajiny medzi sebou majú a pomáhať pri nadväzovaní intenzívnejších obchodných kontaktov.
      Kountourides sa v dnešnom príhovore netajil svojou novozískanou náklonnosťou k Slovensku a poďakoval za "vrelé prijatie", ktorého sa mu v Bratislave dostalo. Pochválil tiež "nesmierne krásy", ktorými sa Slovensko podľa neho môže pochváliť. Privítal obe hlavy štátu a pozval ich na spoločnú prehliadku fotografií s tematikou Cypru. Tú na recepcii prezentoval fotograf Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Štefan Puškáš.
      Na slávnostnom otvorení Veľvyslanectva Cyperskej republiky sa zúčastnili významné osobnosti politického, diplomatického, kultúrneho, armádneho a cirkevného života.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies